De Thuisbatterij

Uw opgewekte zonnestroom op een later moment gebruiken met behulp van een opslagsysteem.

Waarom kiezen voor een Thuisbatterij?

De thuisbatterij is een slimme investering voor iedereen die zonne-energie gebruikt. Hiermee sla je de energie die je overdag opwekt op, zodat je deze 's avonds of op momenten zonder zon kunt gebruiken. Dit vermindert je afhankelijkheid van het energienet en verlaagt je energiekosten.

Met de afbouw van de salderingsregeling wordt een thuisbatterij nog aantrekkelijker, omdat je de zelf opgewekte energie optimaal kunt benutten. Daarnaast draag je bij aan een duurzamer energieverbruik en een schonere toekomst.

Waarom verdwijnt de salderingsregeling en waarom is een thuisbatterij interessant?

De salderingsregeling stopt in 2027, waardoor huishoudens en bedrijven niet langer de opgewekte zonne-energie kunnen verrekenen met hun verbruik. De regeling werd geïntroduceerd om de installatie van zonnepanelen te stimuleren, maar met de sterke groei van zonne-energie ontstaat er te veel congestie. De overheid wil hiermee de druk op het elektriciteitsnet verminderen.

Dit maakt een thuisbatterij steeds interessanter. Zonder de salderingsregeling krijg je weinig of zelfs niets terug voor de stroom die je aan het net levert. Met een thuisbatterij kun je de zonne-energie die je overdag opwekt opslaan en gebruiken wanneer je die nodig hebt, zoals 's avonds of tijdens bewolkte dagen. Dit helpt je om je energiekosten te verlagen en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, terwijl je optimaal profiteert van je zonnepanelen.

Wij bieden duurzame en efficiënte energieoplossingen voor uw woning.

Hoe verloopt een project met een thuisbatterij?

  • Na akkoord op de offerte plannen wij een bezoek in voor een schouw. Tijdens deze schouw bespreken we met de klant het bouw- en installatieplan.

  • Vervolgens wordt er een dag ingepland voor de installatie. Op deze dag voeren wij de werkzaamheden uit en stellen we de thuisbatterij volledig in bedrijf.

  • Zodra het systeem operationeel is, richten we ons op de monitoring en optimaliseren we de software-instellingen, zodat de opwekking en het verbruik van energie zo efficiënt mogelijk zijn afgestemd op uw specifieke situatie.